Socialdemokraternas förtroenderåd

Den här helgen har socialdemokraternas förtroenderåd möte, enligt Aftonbladet ska de arbeta fram riktningen framåt. Efter höstens tapp av medlemmar så är det av högsta vikt att titta framåt. Trots detta gör media allt för att vi medlemmar ska tappa förtroendet för Juholt.
Jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta, men ärligt talat, är det så intressant om han medvetet eller ej har gjort fel med hyresbidraget? Är det verkligen så stor sak? Trots att flera andra politiker har gjort samma sak, så är det Juholt som blir hängd.
Hur vore det om vi skulle ta bort fokuset på personen och sikta in oss på politiken istället.
Hur vill vi att vårt samhälle ska vara för det stora flertalet och inte fåtalet.
Hur ska skolan fungera, äldreomsorgen, invandrarpolitiken, miljöpolitiken eller hur vi möjligör fler arbetstillfällen?
Är det meningen att företag ska få ta ut vinst på det som våra skattemedel går till? Ska verkligen friskolor få konkurrera ut de kommunala skolorna med glädjebetyg och andra lockbeten.

Jag bryr mig inte om ifall Juholt har Branting mustach eller om han är en grå betongsosse, det jag bryr mig om är ett likvärdigt samhälle, där alla kan vara välkomna och ha en funktion att fylla.
Jag är övertygad om att för att nå dit behöver vi ett solidariskt samhälle där de socialdemokratiska värderingarna måste få utrymme och då ska vi inte diskutera inte Juholts sk. feltramp hela tiden.
Låt oss diskutera rätt saker istället....

RSS 2.0