Betongsosse.....

Ja....de ledande kvinnorna i miljöpartiet lämnar sina poster. De uttalar sig om de andra partierna och utrycker en oro över att sossarna söker sig tillbaka till sina rötter och blir sk, betongsossar.
Det finns en oro över världsekonomin...kommunpolitikerna påtalar risken för att man måste säga upp 150 till 200 kommunanställda här i Örebro kommun.

Juholt säger att han vill sats på infrastrukturen och att vi ska bygga oss ut ur nedgången.Jo..jag hoppas verkligen att sossarna söker sig tillbaka till sina rötter och att betongsossarna kommer tillbaka.
Det finns tillräckligt många mittenpartier som fegar ur.
Varför vågar ingen tala om ökade skatter för att säkra och bygga ut och återupprätta vårt trygghetssystem? Skola, barn och äldreomsorg, vägar...det som alla ska ha rätt till. Garantera god kvalitet, inte bara för de som betalar...utan för alla. De som har inkomster ska alla kunna bidra genom att betala skatt och de som har mycket ska självklart betala mer....

Få tillbaka ett rättvisesystem som totalt har spårat ur.det som var på väg men tappades bort på vägen.
Vem kan tycka att det är rättvist när Riksgälden anser att det är rimligt att cheferna för Saab ska få ut bonusar på mångmiljon belopp när de anställda inte får ut sina löner.....det är i mina ögon inte rimligt....

Jo, jag är gärna en traditionell sosse....gärna hellre röd än åt det lila hållet....

Lite funderingar kring prioriteringar kring.......

Ja, man kan verkligen fundera fram och tillbaka på vår regerings biståndspolitik. För några veckor sedan var det ett inslag på nyheterna om att Sverige skänker 36 miljoner i bistånd till länderna i Afrikas horn.
Miljontals människor svälter och dör. Samtidigt vet jag att en del av mina skattemedel går dit och jag har verkligen ingenting emot att man skänker mer. Speciellt inte när det i samma nyhetsinslag informerades om en reklamkampanj för rekrytering av personal till Försvaret, kostnaden för denna kampanj hade uppgått till en summa av 300 miljoner kroner.

Är det rimligt att våra skattemedel ska få läggas på sådana saker?

I SvD i veckan så beklagade sig biståndsministern över att hon nu bara hade lyckats skrapa ihop 50 miljoner i biståndsmedel till Afrikas horn....ändå lyckade samma person i höstas spara in 900 miljoner i biståndsmedel, som sedan kunde fördelas på annat.

Hur tänkte man då?

I tv, på radio, i tidiningar uppmanas vi att ge bidrag till olika insamlingar till de svältanden i Afrikas horn. Självklart ska vi skänka det vi kan, och det är bra att jag kan välja om jag vill skänka lite extra. Men i en välfärdsstat, där vi har antagit FN.s konvention om mänskliga rättigheter, där borde vår stat kunna omprioritera en del av statens medel så att vi kan hjälpa de svältande i Afrika.

En liten tanke bara.....

Att rena sitt dåliga samvete....

        Det finns många olika sätt att rena sitt dåliga samvete och oftast är det, det som ligger oss närmast. Nu är det midjeomfånget som ska reduceras efter semesterns middagar och goda leverne. Så ett förslag kom från maken om att vi ska ansluta oss till Aftonbladets Viktklubb. Sagt och gjort......
Varje aktivitet ska registreras ( har inte hittat alla), varje liten droppe och smula skall skrivas upp. Ja...nästan lite maniskt, ger det resultat så är det nog bra. Men jag märker att jag inte vill unna mig något för då staffar det sig med att jag måste kompensera det på något sätt. Antingen mindre mat eller mer aktivitet. Jag kan erkänna att jag har inte riktigt tålamodet för att följa ett program till punkt och pricka, tur att maken är bättre på det än vad jag är. Får se om jag orkar hålla i de 3 månader som vi har betalat för.

RSS 2.0