Barnfattigdom......



Tummen upp för Nanne Grönwall som i en artikel i Aftonbladet skrev för några dagar sedan om barnfattigdomen i Sverige. Visst kan man fundera på varför en framgångsrik artist skriver i ett inlägg i denna fråga. Men det är helt enkelt så att vi har barnfattigdom i Sverige, och det är ett stort problem som inte bara berör några få.
det rör sig inte  bara om materiella ting som barnen få avstå ifrån utan hela livssituationen.
Att inte få äta sig mätta, att vara tvungna att äta ordentligt i skolan för man vet inte om det finns något att stoppa i magen när man kommer hem.Helger och långa ledigheter kan vara en katastrof för dessa familjer.
När andra barn får åka bort på sommarlovet med sina familjer, då kan fritids vara räddningen för dessa barn har de dessutom turen att få åka på kollo då kan kanske sommaren bli lite meningsfylld med omsorg och roliga aktiviteter. Alternativet kan vara att vara hemma på gården, föräldrarna/föräldern orkar inte finnas där för sina barn...jo dessa barn och familjer finns överallt i vårt land. De finns bland våra invandrarfamiljer och de finns hos våra svenska familjer. Det är ett samhällsproblem som inte bara berör några få eller några speciella grupper, så när politikerna säger att detta är något som de måste lösa...så tänker jag TACK, jag vet inte hur ni ska göra det...men det måste göras.
Ett land som Sverige ska inte behöva ha fattiga familjer....

En liten stund till eftertanke.....




Jag har läst någonstans att vi svenskar är blande de bästa på att ta en paus för att fika. Inte för att jag vet om det är sant, men det är ett tillfälle till socialt umgänge eller bara att få tid till reflektion.

Ordet reflektion är något som är återkommande överallt, vi ska ge oss tid till reflektion. På arbetet, i hemmet, tillsammans eller ensamma. Detta är ännu ett sätt att tala om att vi inte klarar av att veta vad som är bäst för oss själva som enskilda individer, dessutom ger det i alla fall mig en känsla av otillräcklighet.

Reflektion...mindfullnes....när ska jag hinna med det...för det borde jag göra. Det står så i tidningarna och de har sagt det på konferenser och föreläsningar som jag har varit på.
Är det bara jag som har svårt att få till dessa "måsten" eller "borden"som ska vara nyttiga för mig....

Men tänk...jag tycker att jag är bra på att leva i nuet...tar en fikastund, lutar mig tillbaka och bara vara...korta stunder med mig själv eller i sällskap med någon. Pratar om dagen som varit, minnen tillbaka i tiden..tittar ut genom fönstret...bara slappnar av och njuter.

Även om fikastunden inte är det mest hälsosamma för figuren så är den det i alla fall för själen,  så njut...ta en kopp kaffe, latte....choklad...te..vad som helst..ta dig en paus i tillvaron..ensam eller tillsammans.
Unna dig en stund till eftertanke....

RSS 2.0